Capilex

Capilex is een hypotheekverstrekker voor professionals

Door vraag uit de markt en affiniteit met de vastgoedsector is Capilex ontstaan. We kunnen putten uit kennis en ervaring uit het verleden en zijn instaat razendsnel hypotheken te verstrekken tegen concurrende tarieven aan particulieren en ondernemingen.

Wie wij zijn

Capilex is een spin-off van Atlantis Financiers N.V., een Nederlands bedrijf dat in 2013 aanvankelijk werd opgericht als kredietverstrekker voor ondernemers die geen lening bij een reguliere bank konden verkrijgen. Tegenwoordig verleent Atlantis Financiers uiteenlopende financiële diensten aan zo’n 3.000 kleine en middelgrote ondernemingen.

Dankzij onze ervaring en expertise in het snel en effectief beoordelen van de financiële situatie van bedrijven, zag in 2017 onze dochteronderneming Paylex het licht. Met het softwarepakket van Paylex, dat gebruikmaakt van financiële algoritmen, kunnen ondernemers zelf de kredietwaardigheid en bedrijfsgegevens van hun klanten checken.

Combineren van ervaring en expertise

Met Capilex combineren wij de ervaring en expertise van Atlantis Financiers en Paylex met onze kennis van de vastgoedmarkt. Om inzicht te krijgen in de financiële gezondheid van ondernemingen, hebben we de capaciteiten van Paylex gecombineerd met software die gebruikmaakt van zowel PSD2 als moderne vastgoedwaarderingsmodellen. Dat maakt onze werkwijze effectief, snel en doeltreffend. Oók bij vastgoedhypotheken van grote omvang.We werken samen met institutionele beleggers, family offices en vermogende particulieren die willen investeren in een snelgroeiende onderneming met een zeer veilige en volledig conforme organisatie. Wij bieden onze financieringspartners maximale zekerheid door de eerste hypotheekrechten van onze klanten volledig te verpanden. Op het moment van afsluiten is doorgaans een dekking aanwezig die het risicokapitaal voor 130% afdekt.

Voor wie

Wij willen het onze klanten zo eenvoudig mogelijk maken om de overwaarde op hun vastgoed object te verzilveren, of een totaal nieuw vastgoed object aan te kopen. Met onze technologie kunnen we automatisch, aan de hand van slechts enkele gegevens, het risico van een financiering inschatten. Zo weet jij razendsnel waar je aan toe bent. Capilex is er speciaal voor professionele beleggers, vastgoedprofessionals en kleine en middelgrote ondernemingen die beschikken over onroerend goed als onderpand, of dat willen aankopen. Wij richten ons specifiek op professionals; consumenten kunnen niet bij ons terecht.

Hier kan je op rekenen

Capilex is een professionele, betrouwbare en solide partner met ruime ervaring en vakkennis op het gebied van bedrijfsfinanciering en kredietscoring.

We beschikken over een gedegen netwerk van ‘trusted partners’, waaronder fiscalisten, makelaars, notarissen en juristen. Daardoor kunnen wij altijd maatwerk leveren. We bieden verschillende financieringsvormen aan tegen concurrerende rentetarieven.

Bij Capilex ben je verzekerd van een snelle afhandeling van je aanvraag. Dankzij onze geautomatiseerde werkwijze kunnen wij binnen 24 uur een aanvraag voor een vastgoedhypotheek beoordelen en deze goedkeuren. Zo kun jij heel snel beschikken over je geld om je dromen te verwezenlijken en je toekomst veilig te stellen.

Ons team van experts

Luc van Laarhoven
Chief Investment Officer

Lex Gielen
Chief Executive Officer